In het najaar weer miljoenen coronaprikken gepland

Vrijdag 13 september 2024. Tijd: 16.37 uur.

GGD GHOR Nederland stuurde 2,3 miljoen Nederlanders een brief met een vooraf geplande datum en tijdstip voor een volgende coronaprik. Daarnaast regelden zo’n 13.000 mensen de afgelopen tijd zelf een vaccinatie.

Vooral thuiswonende ouderen krijgen de brief met voorstel voor datum, tijd en locatie voor de prik. Of mensen ook ingaan op de uitnodiging, is aan henzelf.

In de najaarsronde van 2023 kregen ongeveer 2,7 miljoen mensen een vaccinatie tegen het coronavirus. Onder de 60-plussers liet ruim 50% een prik zetten.

Volgens GGD GHOR krijgen dit jaar veel meer mensen een uitnodigingsbrief. Ook de groepen zijn een klein beetje veranderd. Zwangere vrouwen krijgen bijvoorbeeld dit jaar geen vaccinatie meer.

Wilt u een afspraak maken voor vaccinatie?

Heeft u geen brief gekregen, maar wilt u toch een coronavaccinatie? Dan kunt u nu zelf online een afspraak maken voor de najaarsronde, die duurt van 16 september tot en met 6 december.

Als u 60 jaar of ouder bent, is de coronaprik gratis. Dat geldt ook voor volwassenen en kinderen met een verhoogd risico op ernstige ziekte door het coronavirus.

Auteur: redactie

Archief

Zorggids Nederland copyright 2024 sinds 2008